Masterplan Antwerpen – Sluiting Restaurant

In 2026 zal in Antwerpen een nieuwe regionale zetel in gebruik genomen worden. Deze zomer reeds starten de bouwwerken aan ‘Orchard’, een mooi nieuw gebouw op Nieuw-Zuid, waar een deel van de collega’s hun intrek zullen nemen. De plannen werden voorgesteld aan de betrokken collega’s van het gebouw Antwerpen­-Van Ryswyck en het huidige regiogebouw. De collega’s die blijven of naar gebouw Meir verhuizen, dat het tweede speerpunt blijft in Antwerpen, kregen een aparte infosessie rond timing en plan van aanpak voor deze belangrijke wijziging.
Zonder enige twijfel zorgt dit de komende 2 jaar voor de nodige onzekerheid bij de medewerkers, maar we kijken toch ook met vertrouwen vooruit naar dit nieuwe project in een duurzame en fijne werkomgeving. Als syndicale partner waken wij mee over een goede invulling van de werkplekken, ergonomie en voorzieningen op vlak van mobiliteit en welzijn op het werk.

Bijkomend heeft dit een impact op meerdere aspecten. Zo komt er een nieuwe eventzone in de nieuwbouw, wordt er gekeken naar de mogelijke impact op mobiliteit van elke medewerker en is er in de nieuwe gebouwen geen bedrijfsrestaurant meer. 

In het nieuwe gebouw zal er jammer genoeg geen bedrijfsrestaurant meer zijn. Meer zelfs, de directie kondigde aan niet te wachten en het huidige restaurant in gebouw Wapper al te sluiten vanaf 1 juli 2024. 
 

De ACV Puls bevraging bij de locale medewerkers geeft aan dat 
82% van de 164 deelnemers uitdrukkelijk vraagt om de sluiting zo lang mogelijk uit te stellen. In die zin hebben wij dan ook ons advies geformuleerd op de Ondernemingsraad. Daar had de directie blijkbaar geen oren naar. Daags nadien stond de sluiting al aangekondigd op Echonet.

Nu het restaurant verdwijnt, krijgen de collega’s wél een verhoogde maaltijdcheque van €8.

spontane acties van het personeel in Antwerpen bevestigen wat we uit onze bevraging leren
Ook op de Glazen Vloer van het mooie regiogebouw in de Meir, kleuren de affiches het spontane protest van collega’s